top of page

SensiPlus-Therapie

Wat is Sensi-therapie? 

Sensi-therapie is erop gericht om mensen in hun totaliteit te behandelen. Deze vorm van therapie is geschikt voor iedereen van jong tot oud met klachten op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak. 

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring in ons energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma's maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema's die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

Hoe werkt het?

Bij Sensi-therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende bestaande therapieën uit de natuurgeneeskunde, waarbij het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken en gestimuleerd wordt. Met een biosensor (zie de foto hiernaast) wordt volgens een vaststaand protocol gemeten in het energieveld van de cliënt om na te gaan wat lichaam en geest op dat moment nodig hebben om meer in balans te komen.

Wat doet het?

De Sensi-therapie werkwijze bestaat onder andere uit:

  1. Het in balans brengen van de meridianen;

  2. Het direct op gang brengen van het proces o.a. met drukpuntmassagetechniek;

  3. Het vrijmaken van verstorende emoties o.a. met Emotional Freedom Technic (EFT);

  4. Het weghalen van gifstoffen uit het lichaam (ontgiften o.a. met remedies);

  5. Het stoppen met het toevoegen van gifstoffen (dieet en allergiemeting);

  6. Het wegnemen van oorzaken (o.a. remedies).

sensi2.png
verzamelstenen.jpg

Wat zijn de effecten van Sensi-Therapie? 

Ervaring leert dat door de unieke werkwijze, Sensi-therapie vaak zeer effectief en kortdurend is. Meestal is er na 1 tot 3 behandelingen zoveel herstel opgetreden, dat men zich weer stabiel en ontspannen genoeg voelt om weer op eigen kracht verder te kunnen. Je krijgt meer inzicht in je gedrag en situatie, waardoor je beter in staat bent dicht bij jezelf te blijven. 

Waar staat de Plus voor?

In juni 2016 heb ik de verdiepende SensiPlus vervolgopleiding afgerond. Hiermee heb ik nog meer technieken tot mijn beschikking die ik, indien nodig, kan inzetten om (sneller) balans in lichaam en geest te krijgen. Dit betreft onder andere de Sensi Stress Release, het verhogen van energie, Sensi Belly en de verzamelpuntcorrectie. 

Vergoeding via zorgverzekeraar

De SensiPlus-Therapie wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de hoogte van vergoeding en door welke verzekeringsmaatschappijen, verwijs ik u naar de website van uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij of : https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/. Ik ben echter niet verantwoordelijk voor mocht de verzekeraar onverhoopt toch niet vergoeden.

bottom of page