top of page

Aromatherapie

Wat is Aromatherapie? 

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding of om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Tevens hebben ze een werking op de psyche via het reukorgaan. Geuren kunnen via het limbische systeem direct een herinnering of een emotie oproepen.

 

Naast de invloed op het limbisch systeem zijn geuren, en dus ook essentiële oliën, in staat stoffen vrij te maken in de hersenen zoals endorfinen en encefalinen. Deze stoffen kunnen ons welbevinden gunstig beïnvloeden. Er zijn verschillende methodes om dit gunstige effect van oliën te gebruiken, zoals op reflexpunten onder de voet, via inademing middels een diffuser of via massage. 

Wat kunt u verwachten van Aromatherapie Massage?

De aromatherapeutische massage is niet alleen heerlijk ontspannend, maar heeft ook een gezondheidsbevorderende werking omdat elke essentiële olie zijn eigen specifieke werking heeft (ontkramping, ontspanning, afvalstoffenverwijdering). Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van zachte strijkingen in plaats van diepe knedingen. 
 

Aromatherapie kan therapeutisch ingezet worden op specifieke klachten of voor een algehele verbetering van de gezondheid. 


PUUR ZIJN maakt gebruik van de zuivere oliën van doTerra. Voor meer informatie over de oliën, verwijs ik u naar de website www.doTerra.com of www.puur-olie.nl of www.etherischeolie.net

doterra olien.jpg
bottom of page