Aromatherapie

Wat is Aromatherapie? 

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Ze hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding of om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Tevens hebben ze een werking op de psyche via het reukorgaan. Geuren kunnen via het limbische systeem direct een herinnering of een emotie oproepen.

 

Naast de invloed op het limbisch systeem zijn geuren, en dus ook essentiële oliën, in staat stoffen vrij te maken in de hersenen zoals endorfinen en encefalinen. Deze stoffen kunnen ons welbevinden gunstig beïnvloeden. Er zijn verschillende methodes om dit gunstige effect van oliën te gebruiken, zoals op reflexpunten onder de voet, via inademing middels een diffuser of via massage. 

Wat kunt u verwachten van Aromatherapie Massage?

De aromatherapeutische massage is niet alleen heerlijk ontspannend, maar heeft ook een gezondheidsbevorderende werking omdat elke essentiële olie zijn eigen specifieke werking heeft (ontkramping, ontspanning, afvalstoffenverwijdering). Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van zachte strijkingen in plaats van diepe knedingen. 
 

Aromatherapie kan therapeutisch ingezet worden op specifieke klachten of voor een algehele verbetering van de gezondheid. 


PUUR ZIJN maakt gebruik van de zuivere oliën van doTerra. Voor meer informatie over de oliën, verwijs ik u naar de website www.doTerra.com of www.puur-olie.nl of www.etherischeolie.net

Openingstijden: 9.30 - 17.00 uur

Avonduren in overleg

Ma, wo, do, vrij:

Hoofdlocatie 

Willem Alexanderhof 15

6851 LB  Huissen

(1e etage, praktijk aan huis)

Dinsdag: 

Locatie Centrum

Vierakkerstraat 40

6851 BG Huissen

 

(Begane grond, in het pand van Perfect Skin & Beauty)

Tel: 06-18713920

info@praktijk-puurzijn.nl

  • Facebook Puur Zijn
  • Pinterest
  • White Instagram Icon

Erna Nijenhuis

CAT therapeut Level 5  

RBCZ registratie  

Prestatiecodes:

24105 - Behandeling Tuinatherapie

24513– Behandeling Lichaamsgerichte psychotherapie 

Voor meer informatie over de prestatiecodes: 

https://catcomplementair.nl/soorten-therapie/

BTW-identificatienummer: NL001884675B97

KvK : 64546187

Privacy regeling en Algemene Voorwaarden

CATVergoedbaarVirtueelschild 2021.png
GATVirtueelschild%202021_edited.jpg