Guasha gezichtsmassage

Wat is Guasha

Guasha is net als TuiNa massage onderdeel van de Traditionele geneeskunde (TCG) en betekent schrapen van de huid. Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden.

 

Wat doet het 

De Guasha gezichtsmassage is door de zachte technieken een ontspannende behandeling en heeft daarnaast als doel om de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een vitaler uitziend gelaat.

Doordat bij de Guasha gezichtsmassage de meridianen en acupunctuurpunten van het hoofd en gezicht gestimuleerd worden, heeft de behandeling ook een positief effect op de algehele gezondheid.

gezichtsmassage.jpg

Wat kan ik verwachten

De behandeling begint met het strijken met de guasha steen op het hoofd om de meridianen wakker te maken. Daarna wordt eerst de nek en de hals vrijgemaakt van eventuele blokkades, waardoor mogelijk verkleuringen kunnen ontstaan. Vervolgens wordt met de steen een neutrale olie met Chinese kruiden aangebracht op het gezicht en wordt met de guasha stenen circulaire en rechte strijkingen gemaakt op het gezicht. 

Als laatste worden diverse acupunctuurpunten in het gezicht en op het lichaam gestimuleerd, waardoor verschillende lichaamssystemen, zoals het spijsverteringssysteem, immuunsysteem en ademhalingssysteem aangezet worden. Zo heeft deze behandeling tevens een positief effect op de algehele gezondheid en welbevinden.

Wat levert het me op?

- natuurlijke gezichtsverzorging

- vermindering rimpels en fijn lijntjes

- kwaliteit van de huid verbetert

- betere doorbloeding

- afvoer afvalstoffen en toxines 

- ontspanning

guasha stenen b.jpg

Veiligheid

Doordat er met een mondkapje op gewerkt wordt en het gezicht alleen met de edelstenen aangeraakt wordt, is het een veilige behandeling.

Contra indicaties

- hartaandoeningen

- kanker

- gebruik van bloedverdunners

- niet intacte huid (acné, eczeem)

- zwangerschap en borstvoeding

- direct voor of na intensief sporten