top of page

Cupping Massage

Wat is Cupping? 

Cupping is een massagetechniek die binnen de Chinese geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om afvalstoffen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. De enorme dieptewerking wordt gecreëerd doordat speciale glazen of plastic cups vacuüm op de huid worden aangebracht. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie (Qi), het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. 

Hoe werkt het?

Lichaamscellen hebben zuurstof nodig en geven koolstofdioxide af aan het bloed. Door spanning en stress ontstaan er afvalstoffen die zich in eerste instantie ophopen in bind- en spierweefsel. Dit impliceert een blokkade in de energiestroom en ervaren we als pijn. De uitwisseling van zuurstof en kooldioxide in de lichaamscellen wordt (ernstig) bemoeilijkt.

 

Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

plastic cups.jpg

Wat kan je verwachten van Cupping?

Na een voorbereidende TuiNa massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Soms worden de cups over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Het is goed om te weten dat na cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het geeft aan of er veel of weinig afvalstoffen opgeslagen waren en hoe lang deze er al zaten. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid varieert van ongeveer 3 dagen tot maximaal 2 weken. 

Acupunctuur Traditionele Chinese kruiden

  Wanneer cupping toepassen?

  • ter versterking van het immuunsysteem 

  • bij fibromyalgieklachten

  • bij pijnklachten door stress en overbelasting

  • bij hoofdpijn, migraine 

  • bij rug- nek- en schouderklachten

  • bij tenniselleboog of golfarm

  • bij RSI-klachten

  • bij spierpijn na het sporten

bottom of page